woensdag 13 april 2011

Uitzender Maandag vs detacheerder DPA, InkassoUnie en Bosche Bollen

Gisteren stond er een artikel in het FD over Uitzender Maandag sluit vier vestigingen. Niet de inhoud van het artikel verraste mij, in onze branche gaat het nog steeds niet erg goed en Maandag is de afgelopen explosief gegroeid wat betreft vestigingen. Een decentrale organisatie was de opzet, maar hier komt men langzaamaan op terug. Waarschijnlijk vanwege de kosten, en in minder mate misschien omdat er niet voldoende goede mensen zijn. Dat locaties als Maastricht en Middelburg gesloten worden, zal niet vreemd in de oren klinken. Dat ze überhaupt in Middelburg een vestiging hebben geopend, vond ik er stoer, maar misschien niet zo slim. Maar de rede dat dit artikel mijn aandacht trok, was de tekst uitzender Maandag. Iedereen die de Uitzend- & Detacheringsbranche een beetje kent, weet dat er heel anders tegen uitzenden aan de ene kant en detacheren aan de andere kant wordt aangekeken. Het verbaasde mij dan ook dat het FD Maandag als uitzender neerzet terwijl er enkele weken geleden werd gesproken over detacheringsorganisatie DPA. Zonder waardeoordeel over DPA, is het verschil in omschrijving bijzonder te noemen.

Met Erik ben ik gisteren bij de InkassoUnie geweest in Eindhoven. In een inmiddels wat gedateerd pand zitten zij wel in het centrum van Eindhoven tegenover het Philips Stadion. Of je hier blij mee moet zijn, is vraag twee, maar leuk is het wel.Ze zoeken ter uitbreiding een Assistent Controller, maar er is nog geen concreet profiel. Na een goed gesprek met de HR dame en Controller hebben we hier een scherp beeld van gekregen en het is nu aan ons om hier een strak profiel van te maken. Altijd ene extra dimensie in een Werving en Selectie procedure. Je krijgt iets meer de vrije hand om de juiste kandidaat te zoeken, maar het lastige is wel dat je precies moet aanvoelen wat de klant wil. Leuk dus.

Toen we richting Sliedrecht gingen voor twee intake gesprekken zijn we natuurlijk even via Den Bosch gegaan om Bossche Bollen te halen bij Jan de Groot. Die zijn echt geweldig. Ze zeggen dat je zoekt naar een één sterrestaurant, dat je omrijdt voor een twee sterrenrestaurant en dat je reist voor een drie sterrenrestaurant, Bossche Bollen van Jan de Groot staan dan dus op het niveau van twee sterren, heerlijk. Dat iedereen dit vindt, bewijst Evelien.


Geen opmerkingen: