dinsdag 22 maart 2011

One Page Plan, POSG & Dexcom & Glow, geen Bosche Bolle

Vandaag gaan we op kantoor de Rockefellar Habits afmaken, althans ons One Page Plan. Afgelopen week zijn we hier mee begonnen en buiten dat het erg lekker voelt om duidelijke afspraken te maken en iedere dag heel kort contact te hebben met elkaar om zo precies te weten wat de andere doet en bezig houdt, is het lekker om prioriteiten te stellen en daar targets aan te koppelen. Ik kijk dus uit naar vandaag om te zien hoe het verder gaat. Om dit te vieren heb ik een klein Kick Off kado besteld hopelijk komt het op tijd binnen. In het kort zijn de Rockefellar Habits gewoontes die je jezelf aanleert om gestructureerd te kunnen samen werken en te groeien. Een van de belangrijkste items hierbij is veel overleg. Geen lange vergaderingen maar korte doeltreffende meetings die enkele minuten duren maar bijvoorbeeld wel iedere dag plaatsvinden, bij voorkeur op een bijzonder tijdstip zodat iedereen dit onthoud. Wij hebben iedere ochtend om 08:55 uur onze eerste bespreking. In maximaal 5 minuten bespreken we met 4 personen wat er gaande is, enkele cijfers, het doel van gisteren en vandaag en waar je tegen aan loopt. Dit moet je dus voorbereiden anders heb je teveel tijd nodig en er mag geen commentaar/vraag/opmerking gesteld worden, daarvoor bel je later maar terug. Zeer efficient en leuk, ik kijk er iedere ochtend naar uit.

Gisteren weer een rondje klanten gedaan. Eerst langs geweest bij P&O Service Groep in Hedel (bij Den Bosch). Mooie club en uitstekende dienstverlening, ligt zelfs dicht tegen Nobelisme aan, of Grabbeekisme (inside joke). Na Hedel door naar Dexcom in Den Bosch. Voorheen bestond dit uit Dixons, Dynabyte en T for Telecom maar door de crisis is T for Telecom opgehouden te bestaan. De labels Dixons en Dynabyte worden nu gerestyld. Leuke club die een roerige tijd achter de rug hebben, maar klaar zijn voor de toekomst.


Helaas had ik geen tijd om Bosche Bollen te halen bij bakkerij Jan de Groot omdat er een wegomlegging was en ik door moest naar Rotterdam voor gesprekken bij Glow voor de functie van Administrateur. 

Van de 3 geplande gesprekken was er maar 1 echt goed. De andere 2 maakte een niet sterke indruk. Vandaag gaan we alles beoordelen en terugkoppelen maar of er iemand doorgaat naar de 2e ronde weet ik niet. Verder zoeken dus. Vandaag niet alleen naar Gorinchem maar ook naar Zwaagdijk, Action. Een pracht bedrijf, heel hard groeiend, goed business model met een ijzersterke directie die precies waeten waar hun kracht ligt. Ver om te rijden, maar een genot om te zijn.

Geen opmerkingen: