vrijdag 25 maart 2011

Referenties, LinkedIn/today en slapen

De laatste weken zijn we steeds bezig om onze website beter te maken qua opbouw om zo ook meer bezoekers te krijgen en dan met name kwalitatieve bezoekers die ook goede kandidaten zijn voor de procedures. Bezoekers is leuk, maar aan aantallen hebben wij pas iets als het kandidaten zijn die op zoek zijn naar een baan en ook aansluiten op het profiel. Maar uiteindelijk begint het wel bij een goede website en veel traffic. Een onderdeel hierin is de referentie. Iedereen weet uit eigen ervaring dat de tip van een vriend beter werkt dan reclame van dat bedrijf. Maar zo werkt het ook van mensen die je niet kent. Er zijn bedrijven die hier een business case van maken, waaronder Buzzer. Krachtig, simpel en zeer effectief. Nadeel is dat ondanks vele toezeggingen het toch altijd nog lastig blijft voor klanten/kandidaten om de tijd vrij te maken om enkele regels op te schrijven.

Een vergelijkbare manier van werken is nu door Linkedin opgepakt. Zij hebben een Linkedin/today functie ingevoerd waarmee je nieuwsberichten te zien krijgt, die jou vrienden/connectie als belangrijk/interessant omschrijven. De gedachte er achter is dat wat zij belangrijk vinden, ook voor jouw interessant kan zijn. Amazon is daar groot mee geworden. Readers of this book you just bought also like this ons, and that one. Heel slim want jouw koopgedrag wordt hier flink mee beïnvloed.

Vandaag gaan we naar Tilburg, om de verjaardag van mijn moeder te vieren en vanavond een voorspeelavond van Huug op de piano. Eerst koffie, gisteren was het best laat geworden dus de nacht was korter dan normaal. Aangezien ik mijn slaap nodig heb, en lekker vind, kan ik best wel een shot caffeine gebruiken.

Geen opmerkingen: