donderdag 3 maart 2011

Politici zijn slechte verliezers, Fabio Barbosa en geduld

Geen slechter verliezer dan een politicus. Is het je ooit wel eens opgevallen hoe politici omgaan met de verkiezingsuitslag. Gisteren weer een prachtig staaltje van onzin verkopen. De PVDA blijft op hetzelfde niveau hangen als 4 jaar geleden, toen ze een historische nederlaag hebben geleden, en dan is hun reactie dat het niet tegenvalt! De CDA die gehalveerd wordt, maar doodleuk zegt dat het niet tegenvalt met de peilingen! Erken toch dat je teleurgesteld bent, dat begrijpt iedereen. Als een bedrijf deze resultaten bekend maakt, rollen er koppen en moeten er drastische maatregelen worden getroffen, in de politiek feliciteert men zichzelf met de nederlaag en spreekt van een overwinning. En weet je wat je krijgt als je een slecht verliezer bent? Een minimumwinnaar. Iemand die bij elk positief bericht zichzelf tot winnaar bombardeert. Iemand die als hij een onvoldoende haalt kijkt wat de rest van de klas heeft gedaan en als de meerderheid slechter scoort, tevreden is. Wij hebben winners nodig, mensen die niet kijken naar andere maar enkel gericht zijn op hun eigen prestaties, ontwikkeling en ontplooiing. Bedrijven die mensen beter maken en stimuleren om zichzelf beter te maken. Maar ook mensen die zichzelf wegcijferen omdat ze zich realiseren dat ze geen nummer zijn maar wel een klein onderdeel van een heel groot geheel wat mensheid is. In een van de series van Jeroen Smit, Leiders gezocht zegt Fabio Barbosa exact waar het om draait in de huidige maatschappij, ""Wij laten onze kinderen geen mooie wereld na, maar onze wereld wel mooie kinderen".

Tussen het verkiezingsnieuws van gisteren ben ik lekker doorgegaan met klanten contact en procedures. Heerlijk om te zien dat klanten alle vertrouwen hebben in onze werkwijze (Nobelisme) en we daarom weer 2 nieuwe opdrachten binnen hebben. De eerste is een Hoofd Administratie bij Kal-Fire de andere wordt vandaag uitgezet, een Administrateur bij Action. Vandaag vol aan de bak om kandidaten te zoeken. Deze zijn gisteren ook op gesprek geweest bij andere procedures, dus vandaag weer een rondje bellen hoe dit allemaal is gegaan.

Vandaag de hele dag op pad. Eerst naar kantoor voor het overleg inzake Nobelisme. Reginald komt ook over en vandaag wil ik echt enkele grote stappen gaan zetten, want het gaat mij te langzaam. Ik heel veel eigenschappen, sommige zijn zelfs goed te noemen, maar daar hoort geduld niet bij. Nu wil ik ook graag aan mezelf werken, maar of dit een karaktertrek is die ik me eigen wil maken! Misschien komt deze wel met de jaren.

Geen opmerkingen: