donderdag 3 februari 2011

Wensen blijven eisen, hoogte salarissen en 5.000 km

Geduld is niet mijn beste eigenschap. Er komen steeds meer vacatures en kandidaten die al een tijdje blijven zitten waar ze zitten, komen een beetje in beweging op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging. De hele karavaan van werkgever-baan-kandidaat is dus weer aan het rollen. Helaas moeten de functieprofielen waar gesproken wordt over wensen, pré en voorkeur, nog steeds gelezen worden als eisen en knock out criterea. Het besef dat er niet veel werkeloosheid is en dat deze zeker niet bestaat uit de groep van 35 tot 45 jaar met een HBO of WO opleiding en 5 jaar relevante ervaring, is nog niet overal ingedaald. Bedrijven die dit wel beseffen zijn minder kritisch op de cv's en kijken meer naar de persoon. Als de economie straks op volle toeren draait, hebben zij hun afdelingen op orde terwijl andere kennis moeten gaan inhuren omdat er een tekort is.

Gisteren veel kandidaten gesproken die rond aan het kijken zijn. Veelal terughoudend, maar de meest gehoorde opmerking is dat men toch wel klaar is met de functie/bedrijf en toe is aan een nieuwe uitdaging. Pijnpunt gaat wel worden dat de salarissen nog gebaseerd zijn op de goede jaren '90-'00 en dat bedrijven deze niet meer kunnen, maar ook niet meer willen betalen. Hoeveel concessies ga je doen om een leuke baan te krijgen? En hoeveel water willen de bedrijven doen om de juiste mensen binnen te halen. Dit gaat de komende jaren nog heel wat spanning op de arbeidsmarkt opleveren is mijn inschatting.
 
Mijn training van gisteren was een interval van 8 keer 5 minuten op de fiets. Na iedere 5 minuten 2,5 minuten rustig aan fietsen wat in totaal met warming up en cooling down 80 minuten training gaf. Uiteindelijk 43 km afgelegd met 1,1 km hoogtemeters, niet slecht. Wel ruim een liter vocht verloren, het was echt warm op mijn kamertje. Leuk detail, gisteren ben ik over de 5.000 km gegaan tijdens mijn trainingen.

Vandaag de hele dag onderweg. Eerst naar Glow voor enkele intake gesprekken bij de klant. Een aanrader overigens, om een buro de gesprekken te laten voeren op de lokatie waar het om gaat. Daarna door naar Breda voor nog enkele gesprekken voor Alewijnse, de functie van Business Controller.

Geen opmerkingen: