vrijdag 4 februari 2011

Griep, voorbereiden sollicitatie gesprek en slapende dochter

Zou het niet handig zijn als we voortaan preventief griepvaccins in het water doen? Net zoals met fluor in de jaren '70, of was het eerder/later. Niemand krijgt dan nog de griep, iedereen blij en dat voor een paar Euro belasting meer per jaar. Gisteren was ik onderweg naar Rotterdam en belde mijn eerste kandidaat af vanwege de griep. Net nu de economie weer een beetje gaat draaien, krijgen we dit. Waar is Ab Klink wanneer we hem nodig hebben?

De kandidaten die ik wel gesproken heb, maakte niet allemaal een even sterke indruk. Het blijkt toch tegen te vallen om een goed gesprek te voeren. Opvallend is dat bijna niemand deze voorbereid. Het gaat over jou toekomst! Blijkbaar krijgt niemand dit geleerd op school, terwijl zij je juist opleiding voor die baan. Je kunt op je klompen aanvoelen dat iemand vraagt naar je sterke en zwakke punten. Vaak zijn die zwakke punten overduidelijk aanwezig, maar dat de kandidaat daar dan zelf ook mee komt, nee. Een gemiste kans, want je bent pas sterk als je je zwakke punt kent/herkent en accepteert. Bereid je daarom goed voor op een gesprek. Weet wat je wil, waar je goed in bent en waar niet. Waarin wil je je verbeteren en hoe wil je dat gaan doen, maar vooral wat heb je daar voor over. Waar ligt je kracht en hoe kun je deze inzetten bij deze baan/werkgever. Wat wil je gaan doen voor verdere ontwikkeling of vind je het goed zo en ben je iemand die op winkel past voor de komende 10 jaar. Er is een mooi Engels gezegde voor, If you don't know witch road to take any way will take you there.

Bij thuiskomst de avond doorgebracht met mijn dochter die total loss was van weer een hele dag ontdekken. Ze viel in mijn armen in slaap en om haar dan in bed te leggen om te gaan hardlopen ging even niet lukken. Pauze papa.

Geen opmerkingen: