woensdag 9 februari 2011

War for talent, Cloud Control en Hilton vacature

Wanneer gaat de grote medewerkers-carroussel op gang komen? Het aantal vacatures neemt toe, maar het aantal mensen wat van baan wisselt nog niet. Bedrijven zijn zeer kritisch in welke mensen ze aannemen en het wachten is op de grote volksverhuizing. Net als in eerdere, vergelijkbare situaties, ontstaat er een moment waarop mensen van baan gaan veranderen en afdelingen onderbezet raken. Niemand wil zijn verworven zekerheden opgeven voor een onzeker bestaan bij een nieuw bedrijf, maar het moment waarop dit risico acceptabel is, is zeer dichtbij.

Leuk voor ons, maar minder voor onze klanten. Nu zijn wensen vaak eisen, gekeken naar het functieprofiel, terwijl kandidaten misschien best wel goed tot uitstekend voldoen. Na de grote volksverhuizing is daar de constatering dat er te weinig mensen zijn voor de openstaande functies en is de War for Talent weer in alle hevigheid losgebarsten. Regeren is vooruitzien. Kijk dus goed welke sleutelposities bezet moeten zijn, neem mensen aan die voldoen aan het opgestelde profiel en zoek niet naar het schaap met de 5 poten. Tenzij je heel veel te bieden hebt, want talent is schaars. Dat was zo, dat is zo en dat blijft zo.

Gisteren ben ik de hele dag onderweg geweest opzoek naar talent. Eerst een leuke dame gesproken voor onze eigen organisatie. Vandaag nog eens goed over nadenken wat ik ga doen, maar het voelt ok. Daarna een heel leuk gesprek gehad met Pieter en Jorrit over Cloud Control. Ik ben benieuwd wat er uit gaat komen, maar dat hier voor onze branche heel veel mogelijkheden liggen is mij wel duidelijk. In het kort, Refresh zorgt ervoor dat vacatures op internet komen en dat de juiste kandidaten deze weten te vinden.

Na mijn bezoek bij Otys, Veenendaal, richting Barneveld voor 2 intakes. In de tussentijd kreeg ik vanuit ons kantoor in Gorinchem door dat we weer een nieuwe aanvraag hadden. Een Finance Manager bij het Hilton. Dat gaat dus lekker, nu de juiste kandidaat vinden, die aan alle "eisen" voldoet!

Geen opmerkingen: