vrijdag 11 februari 2011

Visieloze kandidaten, Humberto Tan, Robin Vader en Jeroen Smit

De dag van gisteren is gelukkig nog helemaal goed gekomen. Na het "drama" "van de ochtend, waren de andere kandidaten wel aanwezig en redelijk tot goed. Het blijft mij verbazen hoe vaak mensen niet weten wat ze willen. Ze volgen eens studie en gaan ergens werken zonder visie of toekomstverwachting. Het idee dat veel studeren je daar brengt waar je wil, heeft dan de overhand. Dat de werkzaamheden die ze dan uitvoeren in de verste verte niet op het niveau ligt van hun studie, deert ze niet, zo lang ze maar kunnen studeren. Als je werkzaamheden niet overkomen met je studie, heeft een van de twee weinig zin. Er ontstaat een gat in kennis of vaardigheden die je vroeg of laat problemen geven. Maar is dit nu de taak van de kandidaat of van het opleidingscentrum?

Na mijn mislukte ontmoeting in het Novotel ben ik naar Glow Europe in Rotterdam gegaan voor 2 intakes. Leuke kandidaten en vandaag eens evalueren wat we gaan doen. Kandidaten voor deze functie, Administrateur, zijn nog steeds welkom.

Vandaag aan de slag om een goede Teamleider Grootboek/Plaats vervangend Manager Finance voor Pearle te vinden.

Na mijn bezoek bij Glow ben ik naar de meeting van EO gegaan. Eerst kwamen enkele ondernemers uit eigen stal aan het woord. Mooie verhalen van ondernemers wat ze meegemaakt hebben, wat hun visie is en hoe verder. Humberto Tan kwam vertellen over zijn keuzes, carriere en interesses. Leuk verhaal, vooral omdat je toch een beeld vormt van iemand waar je eigenlijk niets van weet. Televisie doet vreemde dingen voor mensen. Je denkt iemand te kennen, omdat hij wekelijks/dagelijks op de buis is, niets is minder waar. Fijne kerel, goed oprecht verhaal en sterk ondernemer.

Na Humberto kwam Robin Vader. Deze no nonsense Amsterdammer, die tegenwoordig in Groningen woont, had een prachtverhaal over Weerbaarheid. Zijn demonstraties waren overweldigend en zeer aansprekend. Vooral het orenscheuren zal bij ons nog maanden blijven hangen. Als je echt iets over weerbaarheid wil leren, maak een afspraak en ga bij hem langs. Vele BN-ers zijn je voorgegaan en niet omdat hij je met alle egards behandeld, au contraire. In zijn dojo ben je net als ieder ander een mens die weerloos is tegen zijn akties, en hij helpt je over je angsten heen te komen. hij leert je geen zelfverdediging, maar bewustwording. Accepteer wat je overkomt en hierdoor ben je in staat om helder te denken en te anticiperen op wat je moet doen. In elke situatie heb je een keuze en welke je kiest is aan jou.

Na een drankje kwam Jeroen Smit. Ik ben al fan van zijn boeken en serie, maar ik in real lfie is hij een begenadigd spreker. Scherp, snel, meeslepend, krachtig, gepassioneerd en bevlogen. Als je de kans krijgt deze man te ontmoeten is dit zeker een aanrader. Om in Michelin sterren te praten, 3 sterren. Het reizen waard.

Geen opmerkingen: