woensdag 16 februari 2011

Obesitas, Fabio Barbosa en MrSteigerhout

Recentelijk is Obesitas, extreme Obesitas beter gezegd, tot ziekte verklaard. Dat dit erg is, staat buiten de discussie, maar wat mij hoogst verwonderd is dat in onze omgeving overgewicht een ziekte is terwijl in grote delen van de wereld armoede leidt tot hongersnood. Nu is er veel mis in de wereld, maar dit kan er bij mij niet in. Is dit een gevolg van een steeds grotere drang tot meer welzijn en welvaart, lees consumeren? Misschien wordt het eens tijd voor consuminderen. In de serie van Jeroen Smit doet Fabio Barbosa een erg mooie uitspraak, "Wij laten onze kinderen geen geweldige wereld na, maar wij laten de wereld wel geweldige kinderen na". Ik ziet het dagelijks bij onze jongens. De wijze waarop zij het met klimaat, milieu, dieren, eigendommen maar ook hun toekomst bezig zijn, is heel anders dan die 20 jaar geleden. Gelukkig maar, want de wereld heeft dit ook nodig.

Gisteren ben ik de hele dag in Breda geweest voor intakes, onder meer voor de twee Administrateurs functie (Administratief Medewerker en Zelfstandig Administrateur) bij Camelot. Uitstekende kandidaten gesproken, dus hopelijk gaan we hier (snel) succes boeken. Ook een gesprek gehad met vriend Abel, die een nieuwe webshop aan het bouwen en lanceren is. Leuk om te zien hoe hij bezig is om Sociale Media te gebruiken als instrument om meer bezoekers en uiteindelijk kopers naar zijn site te trekken. Als je tips hebt, hij is te volgen als MrSteigerhout op Twitter, en zijn site is www.steigerhout-produkten.nl.

Dat afscheid nemen een beetje sterven is, is een prachtig Frans spreekwoord, Partir C'ést mourir un pue, maar als je zo uitgezwaaid wordt als ik gisteren, wil je heel snel weer terug naar huis, wat een schatjes....

Geen opmerkingen: