zondag 9 januari 2011

Zwemtraining, 2e marathon (en 1.000+ km training dit jaar) en 5 uur fietstraining

Wat een weekend. Vrijdagmiddag een zwemtraining gedaan met 30 minuten zwemmen om te zien waar je staat. Op zich ging dat redelijk tot goed, al viel het resultaat me een beetje tegen, 1.650 meter. Belangrijker is wel dat ik na enkele minuten weer helemaal op adem was om de coolingdown van 200 meter te doen. Dit was heel anders op zaterdag.

Om 11:00 ben ik gaan lopen richting Koudekerke om dan via Vlissingen terug te gaan naar Middelburg en dan de omgekeerde weg terug. Windkracht 7 en regen tegen op de heenweg zorgde voor een lager tempo dan ik wilde, dus toen ik in Vlissingen was iets versneld richting Middelburg. Risico hiervan is dat je dit later op je bordje krijgt. Om mezelf mentaal te trainen ben ik bij het gebouw van Rijkswaterstaat hier een rondje om heen gelopen om vervolgens weer terug te gaan richting Vlissingen. Rijkswaterstaat ligt op 500 meter van ons huis, heel verleidelijk om terug te gaan, maar tanden op elkaar en verder. Tot goed in de 30 km was er niets aan de hand, maar op 36 km kwam de man met de hamer. Nog 6 km en die waren zwaar, heel zwaar. Normaal krijg ik dan een moment dat de knop omgaat en dat je weet ik loop het uit en dan gaat het wel. Deze keer niet, tot de laatste 100 meter wilde ik afhaken, maar het is me gelukt om dit te laten. Wel erg vermoeid aangekomen om de laatste 2 km richting huis uit te wandelen. Daarna erg moe. Eerst een bad genomen en het duurde uren voordat ik weer op adem was. Jammer omdat het de laatste tijd erg goed ging, maar goed, toch weer een marathon gehaald en over de 1.000 trainingskilometers, 2 mijlpalen.

Na een heerlijk nachtrust vanochtend vroeg, 07:00 op de tacx gestapt om 5 uur te gaan fietsen. Om niet de hele dag aan het trainen te zijn en niets met mijn gezin te kunnen doen, was dit het plan. Pittig zo vroeg op, maar zeker de moeite waard. De eerste 2,5 uur gingen redelijk tot goed. Daarna met Miranda en Evelien koffie gedronken en boterham gegeten en de laatste 2,5 uur opgepakt. Gelukkig heb ik nog voldoende Soprano's liggen, want het was zeer saai. Hoewel er 3 flinke klimmen in het parcours zitten en ik vandaag weer 1700 hoogtemeters bij kan schrijven, blijft 5 uur fietsen op een hometrainer niet het meest spannende tijdverdrijf op een zondagochtend.

Nu spullen ingepakt voor een korte trip van 4 dagen met vrienden van de EO. Morgenvroeg om 05:52 de trein, dus lekker op tijd bedje in.

1 opmerking:

Ruud de Smit zei

Hoi Wim,

Mooi om te lezen hoe je met vastberadenheid en focus jouw doel Lanzarote 2011 aan het voorbereiden bent. Trainingen waar het echt afzien is, helpen je om je mentale- en fysieke grenzen te verleggen. Hou wel je lichaam in de gaten om eventuele inspannings- en herstelpatronen te herkennen. Hou jij trouwens een logboek bij?
Succes met de verdere voorbereiding.

Sportieve groet,

Ruud de Smit.