donderdag 9 september 2010

Fietsen, succes en Nando Parrado

Dinsdag lekker gefietst met de Enduragroep. Rondje Veerse meer in een tempo van iets boven de 32 km/uur. De eerst 30 km gingen wat langzamer omdat we een grote groep hadden, maar eenmaal met rugwind ging het tempo omhoog. De laatste 10 liep dit op tot de 40, heerlijk. Gisteren ben ik de hele dag buiten de deur geweest. Wat klanten bezocht en een leuk gesprek gehad met een kandidaat, een financial met een eigen radiostation, erg grappig.

'S-Avonds met vriend Emile naar een lezing geweest van Nando Parrado. Wat een indrukwekkend verhaal. Deze man is een van de 16 overlevers van de Airplanecrash in 1972 en heeft 72 dagen in het Andesgebergte overleeft. Hij is na 61 dagen met een vriend op zoek gegaan naar hulp en heeft 11 dagen door het hooggebergte (hoogte boven de 4.000 tot 6.000 meter, in spijkerbroek en gympen) gelopen tot ze iemand tegen kwamen. Er zijn diverse boeken over geschreven en National Geographic heeft er een documantaire over gemaakt, maar het meest bekend is de film Alive.

Nando is inmiddels ruim in de 50, gelukkig getrouwd en heeft naast 2 prachtige dochters, meerdere bedrijven en is zeer succesvol. Deze successen zijn zeker mede gekomen vanwege de tocht die hij heeft doorstaan, maar zijn alles omvattend oordeel is dat we zonder liefde, vriendschap en familie helemaal nergens zijn. Werk hard, maar reserveer altijd tijd voor je gezin/familie/vrienden. Prachtige man en een voorrecht om hem te hebben mogen ontmoeten.

1 opmerking:

Willem zei

Mooi verhaal Wim !